H2STUDENT v oddaji AVTOMOBILNOST

Čist, brezemisijski promet je temeljni del prehoda k trajnostni družbi, povezava obnovljivih virov z brezemisijskim transportom pa je ključna naloga odločevalcev družbe ECUBES TEHNOLOGIJE d.o.o., H2STUDENT pa ima pri tem zelo pomembno vlogo, ki je tudi svojo drugo sezono začel zelo uspešno in požel veliko zanimanje mnogih.

 

V začetku junija smo skupaj z Zavodom za zeleni razvoj Soške doline izvedli tri delavnice na osnovni šoli Kanal in Gimnaziji Tolmin ter vključili 115 osnovnošolskih in srednješolskih otrok, ter 14 mentorjev. Na ta način smo s prej omenjenim zavodom, na področju izobraževanja, podprli že začeti zeleni prehod soške doline, kjer bo konec leta 2021 postavljena prva polnilnica za polnjene vozil na vodik.

 

Da je H2STUDENT zelo zanimiv se kaže tudi v zanimanju številnih medijev, ki poročajo o programu. Na junijskih delavnicah nas je obiskala novinarska ekipa iz oddaje Avtomobilnost in o programu H2STUDENT pripravila prispevek v omenjeni oddaji. YOUTUBE LINK do oddaje

S H2STUDENT programom bomo 12. decembra 2021 sodelovali tudi na EXPO DUBAI, na prizorišču TERRA – PAVILJONU TRAJNOSTI in obravnavali vprašanje: Kako lahko zagotovimo izobraževalni sistem, ki otroke bolje pripravi na svet četrte industrijske revolucije?

 

H2STUDENT program za v prihodnje pripravlja številne aktivnosti. Na mednarodnem sejmu obrti in podjetništva, ki bo med 15. in 19. Septembrom v Celju, se bo H2STUDENT skupaj s partnerji predstavil na površini 750m2. – začenja se Vodikov Ekosistem Slovenije, pridružite se nam!

 

Sodelujete lahko zelo preprosto – za začetek že tako, da odgovorite na vprašanje:

 

ALI BI LAHKO NAMENILI VSAK DAN, VSAJ MINUTO SVOJEGA ČASA ZA PRIZADEVANJA PROTI PODNEBNIM SPREMEMBAM? KAKŠEN UČINEK BI S TEM DOSEGLI, VKOLIKOR BI TO POČELI VSI, VSAJ PET LET?

 

Najboljših deset odgovorov bomo nagradili z bogatimi nagradami, ki jih prispevajo družbe HSE, MITSUBISHI POWER ter družba ECUBES.